Vilka glas passar dig bäst?

Att välja rätt glas är inte lätt. Med dagens avancerad teknologi och höga kompetens har en bredd av kvalitetsglas utvecklats för att passa enskilda synbehov och beteenden. Det finns därför hundratals olika glas att välja mellan – med olika egenskaper anpassade för olika behov. Alltifrån enklare standardglas till helt individuellt designade glas.

Det finns olika typer av slipningar av glasen.

Enkelslipade glas
Här korrigerar varje glas för ett avstånd, antingen kort, mellan eller långt. Enkelslipade glas används även för att korrigera översynthet, närsynthet och astigmatism.

Progressiva glas
Flerstyrkeglas som har en osynlig, successiv övergång mellan de olika styrkorna som korrgerar när-, mellan- och det längre avståndet. Det finns många olika progressiva glas. Allt från de enklaste glas som fyller sin funktion, till de mest avancerade som tar hänsyn till hur du rör ditt huvud och dina ögon. Det finns lika stor spridning på progressiva glasögonglas som det finns bilar, och ingen tror väl att man får samma sak som man köper en Skoda eller en Rolls Royce.

Närprogressiva glas
Är till för arbete på nära håll. Där du ska se bra på alla avstånd du behöver vid skrivbordet, cirka 40-100 centimeter framför dig. De närprogressiva glasen används ofta till terminalglasögon när olika styrkor behövs för de olika avstånden vid till exempel tangentbord och datorskärm.

Rumprogressiva glas
Utöver de avstånd som närprogressiva korrigerar finns även en liten del upptill i dessa glas som gör att att du ser tydligt i rummet du är i. Rumsprogressiva glas kan vara mycket bra om du jobbar i reception med kundmottagning och behöver se lite längre ut i rummet.

Att välja olika ytbehandlingar gör glasen bland annat reptåliga, reflexfria, smutsavvisande och antistatiska. 
Du upplever att du ser klart och dina glas håller sig rena, dammfria och blir lätta att putsa.

Du kan dessutom välja färgskiftande glas som mörknar snabbt när du går ut i solljuset och som är klara inomhus, gradalfärgade glas med en fast tonande färgskiftning eller solglas med styrka när du vill läsa ute i solen.

Vilka glas som passar dig bäst, beror helt på ditt synfel, dina behov och din livsstil. Oavsett om du provar ut glasögon för första gången eller behöver byta ut dina gamla, vägleder vi dig gärna till det personligt och kvalitetsmässigt bästa glasögonbeslutet.